e-mail: ukrsudo@nbi.com.ua
 
     Члени Асоціації
     Об`яви
     Інформація
     Контакти


+1
Начало / Інформація / Листи. Коментарі. / Лист Прем`єр-міністру України від 17.07.2017р.

Лист Прем`єр-міністру України від 17.07.2017р.

Прем’єр-Міністру України
Гройсману В.Б.

Щодо Звернення учасників Круглого
столу підприємств морської індустрії


Вельмишановний Володимире Борисовичу!

Асоціація суднобудівників України “Укрсудпром” висловлює Вам свою повагу та звертається з наступним.
Третій рік поспіль, під час проведення міжнародної виставки «Суднобудування» та спеціалізованої виставки «Водний транспорт» у м. Миколаєві відбувалося засідання Круглого столу присвяченого вирішенню проблем розвитку морської індустрії та суднобудування зокрема, в роботі якого приймали участь провідні фахівці з суднобудування та водного транспорту.
Результати обговорення засідань у вигляді резолюцій та звернень регулярно направлялися Президенту України, Голові Верховної Ради України, Прем’єр -Міністру України. Проте, за цей період ніхто не звертав увагу на цю важливу галузь національної економіки. Неодноразові запити до Мінінфраструктури та Мінекономрозвитку, щодо стану нової редакції Морської доктрини України, не дали бажаного результату.
Як приклад, на останній лист Президенту України від від 20.04.2017 за № 32 -17 щодо радикального удосконалення регулювання морської індустрії у цілому та суднобудування зокрема, який Адміністрація Президента переадресувала до Кабінету Міністрів України, відповіді й досі не отримали (відкритий лист можна прочитати на сайті ukrsudo.kiev.ua або sudostroy.com).
Ми так і не почули відповіді на наші основні питання.
1. Чому не виконуєтья Рішення РНБО України від 6 травня 2015 року «Про Стратегію національної безпеки України», введеного в дію Указом Президента України від 26 травня 2015 р. № 287/2015 та доручення Кабінету Міністрів України від 04.09.2015 №22323/1/1-15?
2. Якщо Україна морська держава, чи потрібна їй Морська доктрина?
3. Невже наші пропозиції йдуть у розріз промислової політики, а Кабінет Міністрів України вважає не на часі розвивати морську індустрію?
Наступний лист з пропозиціями подальшого розвитку України, як морської держави та основні заходи щодо просування захисту національних інтересів України в Світовому океані прийдеться направити Дональду Трампу. Нам здається, що його більш турбує доля України ніж наше керівництво.
В черговий раз направляємо пропозиції учасників Круглого столу, який відбувся 24 травня поточного року у м. Миколаєві на тему `Створення сучасної системи регулювання морської індустрії, як одна з головних умов виходу з кризи`, щодо відродження суднобудування та розвиток внутрішнього водного транспорту.
Маємо надію, що наше Звернення буде розглянуте і ми почуємо позицію Уряду стосовно перспективи розвитку водного транспорту та суднобудування.

З повагою

Президент Асоціації,
Державний службовець 1-го рангу
Віктор Лисицький